• Environmentálna výchova :)

          • Touto cestou by som sa chcela v mene detí, ako aj v mene celého kolektívu MŠ poďakovať pánovi Dobruckému, tiež pánovi Starostovi a „ujovi“ Zolkovi, ktorí pomohli zrealizovať „projekt“ na tému výučby environmentálnej výchovy v oblasti pestovania, taktiež kompostovania!

          • Divadielko "Slniečko" s témou "Huncúti" :)

          • Deti si dnes zopakovali, ako by mal prebiehať režim dňa v MŠ, ako používať správne hygienické/stolovacie návyky, ako sa správať počas hry medzi kamarátmi, a samozrejme kedy a ako používať "čarovné slovíčka"..

          • „Krásne a pokojné prežitie Veľkej noci.“

          • „Nech veľkonočné zvony sladko zvonia a naplnia celý svet radosťou a pokorou, nech rozozvučia hory, údolia a nech šíria ich krásny spev čo najďalej. Nech vám zaželajú i v mene našej Materskej školy tie najkrajšie veľkonočné sviatky.“

          • Zápis dieťaťa do Materskej školy Jánovce

          •  

            Materská škola, je miestom, kde Vaše dieťa môže zmysluplne a hodnotne prežiť detstvo.

            Je miestom, kde môže získavať a rozširovať si skúsenosti o živote, kultúre a spoločnosti.

             

             

             

            Zápis detí  do MŠ

             

            Materská škola Jánovce, Hlavná č. 20, 925 22 Jánovce

            oznamuje rodičom, že zápis detí  do materskej školy k nasledujúcemu školskému roku 2023/2024 sa uskutoční od

             

            08.05.2023 do 12.05.2023

             

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v súlade  § 59 odsek.7 zákona č. 245/2008 Z. z. v súlade § 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 308/2009 Z. z. (ďalej len „vyhláška MŠ SR č. 306/2008 Z. z.“).

             

            • V zmysle § 28a ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) bude v školskom roku 2023/2024 musieť plniť povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole každé dieťa, ktoré dosiahlo 5 rokov veku do 31. 8. 2023.

            Povinné predprimárne vzdelávanie bude dieťa plniť formou pravidelného dochádzania do spádovej materskej školy v pracovných dňoch v rozsahu najmenej 4 hodiny denne.

             

            • §28b ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) umožňuje aj individuálne vzdelávanie dieťaťa, ak o to zákonný zástupca písomne požiada riaditeľa materskej školy, do ktorej bolo dieťa prijaté na povinné predprimárne vzdelávanie (kmeňová materská škola).

             

             

             

            O prijatí dieťaťa do materskej školy rozhoduje riaditeľka materskej školy podľa § 5 ods. 13. písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Rozhodnutie o prijatí dostanú zákonní zástupcovia do 30. júna daného školského roka.

            • Zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia(ďalej len „zákonný zástupca“) spolu so žiadosťou do materskej školy predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa (ďalej len „potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti“).
            • Ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, vyžaduje sa  predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast. Takéto dieťa bude prijaté na adaptačný pobyt.

            Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy:

            Prednostne sa prijímajú deti:

            - ktoré do 31. augusta 2023  dovŕšili piaty rok veku, a majú trvalý pobyt v Jánovciach.                  Pre tieto deti je predškolská dochádzka povinná. 

            -  ktoré dovŕšili 6. rok veku a pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

            - výnimočne, ak dieťa nedovŕši 5. rok veku, ale zákonný zástupca požiada, aby bolo dieťa prijaté na povinné predškolské vzdelávanie.

            - dieťa, ktoré je v starostlivosti osamelého zákonného zástupcu s trvalým pobytom Jánovciach.

            - dieťa zo sociálne znevýhodneného prostredia.

            - dieťa, ktorého obaja rodičia majú trvalé bydlisko v Jánovciach.

            Ostatné podmienky prerokované pedagogickou radou:

            - deti, ktoré majú súrodenca v MŠ Jánovce.

            - deti zamestnancov MŠ Jánovce.

             

            Pri posudzovaní žiadostí sa bude prihliadať na vek dieťaťa a kapacitné možnosti materskej školy- prijíma sa od najstaršieho.

             

            Prihlášku na predprimárne vzdelávanie dieťaťa môžete vyplniť a odoslať na emailovú adresu materskaskolajanovce@gmail.com, elektronicky z webovej stránky školy https://msjanovce.edupage.org/register/ , poštou alebo doručiť do poštovej schránky materskej školy najneskôr do 31.05.2023.

            Údaje o oboch rodičoch ako aj podpisy oboch rodičov sú na prihláške povinné!

               

             

            Zuzana Jesko

            riaditeľka MŠ Jánovce

             

             

             

             

            Poradie podania žiadosti nerozhoduje o prijatí dieťaťa do MŠ.

            Písomné rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí dieťaťa do materskej školy k začiatku školského roka dostane zákonný zástupca najneskôr do 30. júna príslušného kalendárneho roka.